Відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» підприємства зобов’язані відшкодовувати органам Пенсійного фонду витрати на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених згідно з Законом України «Про пенсійне забезпечення», до досягнення працівниками загальновстановленого пенсійного віку.

     Витрати відшкодовують підприємства незалежно від форми власності та господарювання. Якщо особа має стаж, що дає право на призначення цих пенсій на кількох підприємствах, витрати покриваються цими підприємствами пропорційно стажу роботи. При цьому стаж роботи на останньому підприємстві враховується для визначення частки в повному розмірі, а з попередніх місць роботи він додається до стажу, необхідного для призначення пенсії на пільгових умовах.

  Підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.
Слід враховувати, що у разі ліквідації або зміни власника підприємства суми зазначених витрат Пенсійному фонду вносять правонаступники.
У разі ухилення підприємства від добровільного погашення заборгованості, стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій здійснюється в судовому порядку, що збільшує фінансові витрати підприємства.

Контакти

т.: +38 067 480 73 21

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.           facebook button psd48400 

Міністерство

mini 1